NENECHTE SI UJÍT VELETRH FOR ENERGO A ENERGO SUMMIT 2016

15.02.2016 23:16

V termínu 10. – 13. května 2016 proběhne v PVA EXPO PRAHA Letňany další ročník průmyslových veletrhů, který je vedle veletrhů FOR INDUSTRY a FOR LOGISTIC rozšířen o veletrh 3D technologií FOR 3D a veletrh informačních systémů pro průmysl FOR INFOSYS. Jeho nedílnou součástí je také 5. ročník mezinárodního veletrhu výroby, rozvodu a užití energie - FOR ENERGO. Vystavovatelé předvedou pestrou nabídku nových produktů a technologií, připraveny budou i tematické přednášky a semináře. V rámci doprovodného programu se uskuteční 10. května již 2. ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, vrcholné události energetického průmyslu roku 2016.

 

GENERÁLNÍM PARTNEREM VELETRHU FOR ENERGO A ENERGO SUMMITU SKUPINA ČEZ A PARTNEREM SKUPINA ÚJV

Generálním partnerem veletrhu FOR ENERGO a ENERGO SUMMITu se stala Skupina ČEZ, nejvýznamnější energetická společnost v České republice, které také patří první příčka ve střední a východní Evropě, a to jak z hlediska instalovaného výkonu, tak i dle počtu zákazníků. Aktivity skupiny zahrnují pestré spektrum činností od těžby surovin, přes výrobu, distribuci a obchod až po oblast telekomunikací, informatiky, jaderného výzkumu, projektování, výstavby a údržby energetických zařízení nebo zpracování vedlejších energetických produktů. Skupina ČEZ se věnuje i dalším činnostem souvisejících s výrobou elektřiny. Je aktivní na poli vědy i inovací, kdy je v celém regionu lídrem v rozvoji chytrých sítí a elektromobilů.

 

Dalším partnerem veletrhu je Skupina ÚJV, která se zaměřuje na výzkum a vývoj, projekční a inženýrské služby, technický inženýring, výrobu speciálních produktů a zařízení i expertní činnosti v oblastech energetiky, průmyslu a také ve zdravotnictví. Mateřská společnost ÚJV Řež, a. s., je lídrem a 100% vlastníkem celého uskupení, tvořeného společnostmi Centrum výzkumu Řež s.r.o., Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o., Ústav aplikované mechaniky Brno, s.r.o. a EGP INVEST, spol. s r.o. z Uherského Brodu. Aktivity Skupiny ÚJV zahrnují kromě zakázek v ČR a SR také desítky zahraničních projektů v zemích EU, v Americe, Asii a východní Evropě. Skupina disponuje rozsáhlou, často unikátní, technologickou infrastrukturou a je zapojena do řady technologických platforem v rámci nadnárodních struktur. Skupina ÚJV je také členem Skupiny ČEZ.

 

ENERGO SUMMIT 2016

Dne 10. května 2016 proběhne již 2. ročník mezinárodního energetického summitu, který se koná vždy jednou za dva roky a reaguje na aktuální témata energetického sektoru. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Elektrotechnická asociace České republiky, Hospodářská komora ČR a nově také Visegrádská čtyřka. Dále je navázána úzká spolupráce s vládou ČR. ENERGO SUMMIT proběhne i v roce 2016 jako součást veletrhu FOR ENERGO, který se bude konat v termínu 10. – 13. 5. 2016 v PVA EXPO PRAHA Letňany.

 

První ročník, který se v areálu PVA EXPO PRAHA konal v roce 2014, přilákal téměř 250 posluchačů. Mezi hosty se objevilo mnoho významných osobností z oboru a mezinárodní význam akce podtrhla účast zástupců velvyslanectví Číny, Itálie, Rakouska, Ruska, Španělska a Thajska. Řešila se zejména témata: Budoucnost využití obnovitelných zdrojů energií a projekty energetických úspor, Nové energetické zdroje v EU mimo technologie OZE, E-mobilita a Trendy světové energetiky a dopad na ČR.

V letošním roce bude summit řešit otázky tří hlavních témat, kterými jsou: Energetická unie a její výzvy, Dekarbonizace a Budoucnost české energetiky. V programové radě summitu usedl v roli předsedy Ing. Jan Prokš, ředitel Českomoravské elektrotechnické asociace a jako členové pak Ing. Alena Vitásková, předsedkyně Energetického regulačního úřadu a Ing. Marcela Juračková, ředitelka odboru kontroly Státní energetické inspekce.

 

V rámci summitu nabízí organizátor možnost spolupráce formou sponzorství ve 3 různých variantách.

Sponzoři tak mají příležitost se zviditelnit a oslovit všechny posluchače.

Zájemci z řad posluchačů se mohou summitu účastnit za poplatek 2 990 Kč. Pro vystavovatele veletrhu FOR ENERGO je pak cena 2 490 Kč.

PROČ SE ÚČASTNIT PRŮMYSLOVÝCH VELETRHŮ V PRAZE Jednotliví vystavovatelé jistě bezesporu ocení velmi vstřícnou cenovou politiku, se kterou přichází organizátor těchto veletrhů. Velká pozornost je kladena i na propagaci vystavujících firem od jejich přihlášení až po skončení veletrhu.

Navíc Praha je již tradičně místem setkání špičkových odborníků, obchodníků a představitelů veřejné správy. Tomuto faktu také přispívá, že je areál PVA EXPO PRAHA výborně dopravně dostupný nejen pro návštěvníky, ale také pro vystavovatele. Nachází se na konečné stanici metra, má ideální napojení na dálnici a obchvaty hlavního města včetně parkoviště v areálu a dalšího odstavného parkoviště v blízkosti.

 

MULTIFUNKČNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA

Největší veletržní areál v hlavním městě prošel za poslední roky rozsáhlou modernizací jak výstavních hal, tak zázemí pro návštěvníky i vystavovatele. V PVA EXPO PRAHA se ročně uskuteční na 80 akcí s účastí přes 5 600 firem z více než 30 zemí světa a návštěvností téměř 600 000. Areál byl v březnu tohoto roku rozšířen o Kongresový sál s ojedinělou kapacitou 650 osob.

 

 

FOR INDUSTRY | FOR ENERGO| FOR LOGISTIC | FOR 3D| FOR INFOSYS 10. – 13. května 2016 | PVA EXPO PRAHA | www.prumysloveveletrhy.cz